BAUCAR BAYARAN : MUDAH DAN CEPAT!!!

Posted: 05/11/2011 in KEW400

Assalamualaikum…

Sekali lagi bertemu dalam ruangan Blog yang tak seberapa ni..

Ok semua, kali ni sy nk share kan sesuatu yang boleh dikatakan berguna la kepada semua pembantu tadbir sekolah mcm saya sendiri. Apa bendenye yee…??

Ok..  saya pasti anda semua sudah maklum dengan format baru baucar bayaran kan? (DKS006). Versi baru ni tak de ‘carbonless’ mcm yg sebelumnya tu kan..

Tapi rasenya ramai yg da gne Baucar Bayaran versi baru ni.. tapi, surat siaran terbaru ni, wajib gunakan mulai tahun 2012 kan?

Just kali ni, sy nk share kan something utk memudahkan penulisan baucar bayaran.. ala, yg mcm Easy Kew.8 sy wat tu.. kali ni utk versi baucar bayaran plak.. ok.. ade preview gambar untuk hasil selepas di cetak..

Untuk peringatan dan perhatian, setting margin yg sy guna ni adalah untuk printer CANON tau.. so, u all kene la korbankan skit2 kertas baucar bayaran tu untuk memastikan setting korang tu terbaikkk.. hehe.. ok la..

Click DI SINI untuk download Easy BaucarBayaran ni… ok.. selamat mencuba..!! =)

p/s : sila Share link / blog di facebook anda jika anda rasa ianya bermanfaat.

.

Comments
  1. Salam,
    sistem yg sgt membantu tp ade masalah sikit, macam mane nk tmbah maklumat pada baucer dan peruntukan, supaya boleh isi lebih dar 100 baucer….
    tq for the info =)

    • Sirap11 says:

      Ok, untuk baucar bayaran ni, mmg sy wujudkan 100 baucar sahaja sbb tak nk kasi dokumen nih berat.. pe yg anda perlu buat iailah copy sahaja dokume tu.. contoh, Baucar2012 anda copy untuk 101 ke 200 item seterusnya, Baucar2012_v2.. mudah kn? =) lagipun, data2 untuk pembekal tu leh copy n paste je.. huhuhu

  2. jac says:

    password tuk unprotect sheet ape erk?tq coz nak ubah susah x leh ubah..huhuhuhu minta bantuan

  3. vhah.chik says:

    TQ dengan informasi yg befaedah yg telah saudara kongsi ini… semoga ada lagi informasi yg saudara gunakan yg boleh dikongsikan bersama ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s